Het was een bewogen jaar voor een stelletje thuisbrouwers. We kwamen er al snel achter dat we het te veel gedoe vonden om bier te brouwen met pannen voor een mager resultaat van 5 liter en de enorme berg schoonmaakwerk dat er bij komt kijken. We besloten te investeren in een Bulldog Brewer waarmee we tussen de 20 en 25 liter per keer kunnen brouwen, minder schoonmaakwerk hebben, een veel ontspannender brouwdag hebben en beter bier brouwen.

De vuurdoop voor de Bulldog Brewer was om 2 bieren te brouwen voor een feest. Dat was een groter succes dan dat we zelf verwacht hadden en mensen zitten sindsdien ongeduldig te wachten tot we weer wat hebben gebrouwd.

Natuurlijk is niet elk bier goed gelukt, we hebben 2 bieren waar we niet tevreden over zijn, en de rest is eigenlijk meer dan goed gelukt. Uiteindelijk hebben we in 2017 zo’n 160 liter bier gebrouwen.

2018

Om te beginnen willen we in 2018 gemiddeld 1 keer per maand brouwen, liever vaker, om zo in ieder geval 250 liter in een jaar te brouwen.

Daarnaast willen we bestaande recepten verbeteren en uiteraard nieuwe recepten proberen

Inversteringen

Om het beste bier te kunnen maken willen we een koelkast aanschaffen en ombouwen zodat we een gecontroleerde vergisting kunnen laten plaatsvinden door de temperatuur goed te kunnen regelen.

En als alles meezit willen we overgaan op een grotere brouwketel, maar dit brengt nieuwe implicaties met zich mee die eerst uitvoerig besproken en uitgedacht moeten worden.

Geef een reactie